Beautiful baby

النيل يشكو البشر

النيل يشكو البشر

كتبت / سلوى غازى

في زيارة سريعة للقاهرة بالتحديد في منطقة العجوزة أمام مسرح البالون وأمام السرك القومي.استوقفتني منظر النيل وانا من عاشقي النهر والبحر وخلق الله ديما جميل.أما فعل الإنسان والتعامل مع نهر النيل اللي مصر بقالها عشر سنوات في تفاوض عشان تحافظ على حصتها من هذا النهرشئ يوجع القلب فهذا هو تعامل شعب نهر النيل المصري شوفوا كمية الزبالة اللي مرمية فيه.كمان كل يخت ومطعم ومركب سواء ثابت أو متحرك فهم جميعا يلقون مخلفاتهم في نهر النيل إلا من كان في قلبه مثقال ذرة ضميروكذالك تحت الكباري زبالة واعشاب على سطح النهرفين شرطة المسطحات المائيه؟؟أليس هذا تعدي على نهر النيل؟؟؟هل نحن نستحق هذا العطش بما صنعنا في نهرنا وإهمالنا المتعمد في ضياع نهر في اليد،قبل أنهار لم تأتي في الغيب.أعتقد نحن بحاجه( لوزارة الحفاظ على قطرة المياه) وتكون خاصه بنضافة كل شبر في النهر وإزالة كل ماهو على حافة النهر ولا عوامات ولامقاهي ولاكافيهات أحنا في حالة حرب نهريه مدبره خارجيه وسلوك سئ داخلياأفيقو يرحمنا الله✋

شارك برأيك وأضف تعليق

Beautiful baby

أحدث التعليقات